Jääkärin Morsian

Syksyllä 1916 Kuninkaallinen Jääkäripataljoona palaa rintamalta Baltiaan. Jääkärikorpraali Martti Kari ihastuu liiviläiseen tanssijattareen Sabinaan, joka on matkalla vaikutusvaltaisen suojelijansa paroni Lichtensteinin kanssa. Miesten välille syntyy kärhämä ja Martti laitetaan arestiin.
Muiden jääkärien viettäessä iltalomaansa ravintola Kultaisessa Ankkurissa, jääkäri Kalpa auttaa ystäväänsä ja vie Sabinan Martin sellin ovelle. Tällä välin majatalon emäntä löytää paronille osoitetun kirjekuoren, joka sisältää rahaa ja vakoiluohjeita. Kun vehkeilyt paljastuvat Martille ja Kalvalle, heidän on varoitettava sodan johtoa, ja yritettävä estää paronin pakomatka.

Jääkärin morsian on näyttävä elokuva jossa riittää jännitystä, tulista rakkaus-draamaa, ja suuria joukkokohtauksia. Tuulikki Paananen on tanssijatar Sabina, ja jääkäreiden rooleissa nähdään Kullervo Kalske, Tauno Palo ja Ossi Elstelä. Elokuva joutui jatkosodan jälkeen vuonna 1949 esityskieltoon liiallisen isänmaallisuutensa vuoksi, ja se kumottiin vasta 1986.

Tilaa elokuva