STREAMovie FAQ

Mitä tarvitaan elokuvan katsomiseen ?

Paras selain elokuvien katsomiseen on Google Chrome. Chromen selaimen yhteyteen on asennettu myös salattujen elokuvien katsomiseen tarvittava lisäohjelma Widevine.

Ottakaa yhteys koulunne It-vastaavaan, mikäli tarvitsette apua lisäohjelman lataamisessa.

Toimivatko Apple-TV ja ChromeCast palvelussa ?

  1. Varmista, että Chromecast on asennettu ja yhdistetty PC- tai Mac-tietokoneessa toimitaan Chrome-selaimeen. Helpoimmin teet sen noudattamalla Google-ohjeita: https://support.google.com/chromecast/answer/2998456?hl=en 
  2. Valitse elokuva ja aloita sen katseleminen.
  3. Jos Chromecast on asennettu oikein ja se on käytettävissä, mediasoitinikkunan oikeassa yläkulmassa näkyy Chromecast-kuvake.
  4. Napsauta kuvaketta ja valitse Chromecast-laite. Elokuva näkyy Chromecast-laitteen kautta muutaman sekunnin kuluttua.

HUOMIO!

Chromecast toimii toistaiseksi vain Chrome-selaimessa. Android-sovellusten tuki on tulossa. Apple-TV Tukea ei vielä ole. Tätä ongelmaa ratkaistaan. Ratkaisun löytymistä odoteltaessa on mahdollista jakaa Apple-TV-näyttö. Tämä on tietysti vain mahdollisesti harmittava väliaikaisratkaisu. Tämän ongelman ratkaisemiseksi paiskitaan lujasti töitä.

Mitä voin tehdä, jos elokuva pätkii ja katkeilee ?

Syitä voi olla useita, mutta yleisin syy on käyttämäsi laajakaistayhteys. Sen nopeuden voi mitata siirtämällä laajakaistatoimintoihin ja napsauttamalla Aloita mittaus -painiketta. Kun elokuvaa virtautetaan, verkkoyhteyden täytyy pysyä vakaana. Laajakaistayhteyden nopeus voi hidastua silloin tällöin muutamaksi sekunniksi ennen kuin se palaa ennalleen. Tällöin elokuva voi katketa muutamaksi sekunniksi. Tämän ongelman voi ratkaista varmistamalla, että muita tietokoneita tai älypuhelimia ei ole yhdistetty verkkoon yhteyttä kuormittamaan. Jos ongelma toistuu ja käytössä on langaton yhteys, se kannattaa vaihtaa kaapeliyhteydeksi. Langattoman verkon signaali voi olla epävakaa.

Missä muodossa elokuvat lähetetään ?

Elokuvat lähetetään mp4-muodossa. Standard Definition (SD) -elokuvat on koodattu erilaisille bittinopeuksille. Pienin on noin 0,8 Mt/s ja suurin on noin 3 Mt/s. Useimpien High Definition (HD) -elokuvien bittinopeus on noin 8 Mt/s, ja niiden erottelukyky on 1080p.

Etsimääni elokuvaa ei löydy

Palvelun käyttö edellyttää Elokuvalisenssi-vuosilupaa. Olemme rajanneet elokuvavalikoiman käsittämään vuosilupamme piiriin kuuluvat maahantuontiyhtiöt ja tuottajat. Kaikki tarjoamamme elokuvat ovat täten käytettävissänne ilman erillistä lupatarkastelua. Elokuvateattereissa esitettävät uudet elokuvat tulevat palveluumme noin kolmen kuukauden (90 päivän) kuluttua ensi-illasta. Tämän jälkeen elokuva voi olla katseltavissa vähintään kolme kuukautta ja pisimmillään pysyvästi. Tietyt elokuvayhtiöt asettavat elokuvilleen viimeisen katselupäivän.

Miksi en voi esittää elokuvia mihin aikaan tahansa ?

Suoratoistopalvelumme sisältää erityisehtoja palvelun mahdollistamiseksi Teille. Tämän vuoksi palvelu on käytettävissä kaikkina koulupäivinä kello 7-19 välisenä aikana PC- ja Mac-laitteilla.

Miksi tarvitsen Elokuvalisenssi-vuosiluvan elokuvien katsomiseen ?

Myytävät ja vuokrattavat DVD- ja BluRay-elokuvat sekä kuluttajille suunnatut Streaming- palvelut on tarkoitettu vain yksityiseen kotikäyttöön. Elokuvien esittäminen oman kodin ulkopuolella on tekijänoikeuslain mukaan julkista esittämistä. Ja siihen tarvitaan aina asianmukainen lupa. Esitysluvan myöntää elokuvan tuotantoyhtiö tai tuottajan valtuuttama muu taho. Elokuvalisenssi -yleislupa kattaa tuhansia DVD- ja BluRay-elokuvia Hollywoodin tärkeimmiltä elokuvatuottajilta ja eurooppalaisten sekä pohjoismaalaisten elokuvien maahantuojilta. Elokuvalisenssi -yleislupa on kattavin ja taloudellisin tapa hoitaa tekijänoikeusasiat kuntoon! Ensimmäisinä Suomessa, tarjoamme suoratoistopalvelua Elokuvalisenssi-vuosiluvan piiriin kuuluville asiakkaillemme.

Elokuvien tekijänoikeuksista

Elokuva on tekijänoikeuslain 1§:n tarkoittama, tekijänoikeuslain suojaama, taiteellinen teos. Lain 2§:n mukaisesti tekijänoikeuden haltijalla on yksinomainen oikeus määrätä mm. teoksen julkisesta esittämisestä. Myytävät ja vuokrattavat DVD- tai Blu-ray-elokuvat ovat tarkoitettu ainoastaan yksityiseen käyttöön. Kotikäyttöön tarkoitettujen elokuvien esittäminen julkisessa tilaisuudessa tai tapahtumassa on tekijänoikeuslain mukaan julkista esittämistä. Elokuvan julkista esittämistä on esimerkiksi sen esittäminen tilassa, johon yleisöllä on vapaa pääsy. Myös oppilaitosten auditoriot ja luokkahuoneet katsotaan julkiseksi tilaksi. Julkiseen esittämiseen tarvitaan aina erillinen lupa. Esitysluvan myöntää elokuvan tuotantoyhtiö tai tuottajan valtuuttama muu taho. Tekijänoikeus- ja rikoslain perusteella voidaan oikeudenloukkaaja tuomita teostaan rangaistukseen sekä maksamaan oikeudenhaltijalle hyvitystä ja vahingonkorvausta.

Kuka toimittaa STREAMovie- elokuvapalvelun ?

Palvelun tuottaa pohjoismaissa tunnettu ja täysin laillinen elokuvapalvelu. Kehittyneen tekniikan avulla elokuvia voidaan katsoa missä ja milloin tahansa, lähes millä laitteella hyvänsä. Käyttäjien iloksi palveluun tulee enemmän elokuvia kuin koskaan aikaisemmin.

STREAMovie näyttää täysin omalta palvelulta, koska olemme voineet rajata elokuvavalikoiman käsittämään ainoastaan Elokuvalisenssi-vuosiluvan piirissä olevat elokuvayhtiöt. Lisäksi olemme muuttaneet palvelun käytettävyyttä omien kohderyhmiemme vaatimusten mukaisiksi.

Voit ottaa meihin yhteyden

Jos mielessäsi on kysymyksiä tai vastaan tulee ongelmia, ota meihin yhteys. Autamme mielellämme.

Sähköposti: info@viihdepalvelu.com