VASTAUKSIA USEIN KYSYTTYIHIN KYSYMYKSIIN

Julkisena esittämisenä pidetään yleensä kaikkea muuta paitsi lähimmässä perhe- ja ystäväpiirissä tapahtuvaa esittämistä. Tällöin teosten esittämiseen tarvitsee luvan elokuvan oikeudenhaltijoilta tai heitä edustavalta taholta.

Elokuvien ja dokumenttien esittäminen oppilaitoksessa, nuorisotilassa, kirjastossa tai ip-kerhossa on teosten julkista käyttöä, joten niihin tarvitsee luvan oikeudenhaltijoilta. Lupa tarvitaan, vaikka elokuvasta esitettäisiin vain lyhyitä muutaman minuutin tai sekunnin näytteitä.

YouTuben käyttöehtojen mukaan YouTuben käyttö on sallittua ainoastaan yksityisessä käytössä.

Elokuvalisenssin Vuosilupa on nimensä mukaisesti tarkoitettu elokuvien jatkuvaan käyttöön tilassanne. Voitte esittää kaikkien, sopimustemme piiriin kuuluvien elokuvayhtiöiden, tuhansia elokuvia, täysin rajattomasti. Lupa on voimassa haluamastanne alkamispäivämäärästä lähtien, vuoden kerrallaan. Lisenssin hallinnointi tai uusiminen ei vaadi mitään toimenpiteitä, vaan se jatkuu tarvittaessa automaattisesti aina vuoden kerrallaan. Elokuvakohtaista raportointia ja katsojamääriin liittyviä rajoituksia ei ole. Soveltuu opetus- ja vapaa-ajan käyttöön.

Elokuvalisenssin Kertalupa mahdollistaa yksittäisen elokuvan julkisen esittämisen tilassasi. Kertalupa on paras vaihtoehto silloin, kun esität elokuvia ainoastaan muutaman kerran vuodessa. Ohjelmisto käsittää tuhansia koti- ja ulkomaisia elokuvia amerikkalaisten ja eurooppalaisten elokuvien tärkeimmiltä maahantuojilta ja tuottajilta. Voit valita mikä tahansa elokuvan sopimustemme piiriin kuuluvien elokuvayhtiöiden ohjelmistosta. Leffanäytös-tuotteemme sopii niin oppilaitoksille, yrityksille kuin yhteisöille. Hinnat alkaen 185€ / elokuva.

Kyllä. Lupamme kattaa myös esittämisen ravintoloissa, hotelleissa, linja-autoissa, junissa, näyttelyissä, messuilla jne. mukaan lukien ulkoilmaesitykset ja vastaavat tapahtumat.

Lisämaksusta (12,50 eur + alv + toimituskulut) toimitamme Elokuvalisenssin Kertaluvan tilatessasi joko dvd- tai BluRay- kopion. Tarkistamme kopion saatavuuden erikseen. Halutessasi voit käyttää myös omaa, laillisesta lähteestä, hankittua elokuvakopiota esittämiseen.

Elokuvalisenssin Vuosiluvan idea on, että asiakkaamme voi vapaasti käyttää omia, laillisesta lähteestä (lainaamalla, vuokraamalla, ostamalla) hankkimiaan tallenteita.

Edustamiamme elokuvia voit esittää mistä tahansa laillisesta esityslähteestä. Näitä ovat esimerkiksi DVD:t, Blu-ray:t, tv-tallenteet ja erilaiset suoratoisto- ja tilauspalvelut. 

Oikeudenhaltijoilla on oikeus määritellä teostensa yleisölle saattamisesta ja keskinäisissä sopimuksissamme on määritelty, että teoksen esityslähteellä ei ole merkitystä, niin kauan kuin se on laillinen.  

Opetushallituksen hankkima lupa kouluille koskien tv- ja radio-ohjelmien tallentamista ja esittämistä ei kata elokuvateatteri- tai videolevityksessä olevien elokuvien esittämistä Yle Areenasta tai Elävästä arkistosta. Lue lisää Kopioston artikkelista koskien TV-ohjelmien käyttöä opetuksessa. Jos koulusi omistaa joko Vuosi- tai Yhdistelmäluvan, voi edustamiamme elokuvia esittää Yle Areenasta tai Elävästä arkistosta.

Tiedostamme haasteen, että elämme murrosvaihetta, jossa ei vielä tarjota ratkaisuna esimerkiksi organisaatiokohtaisia tunnuksia. Asia on meillä paljon esillä keskusteluissa ja uskomme asiaan tulevan helpotusta lähivuosina. 

Voit täyttää Yhdistelmälupahakemuksen normaalisti ja ilmoita Lisätietoja-kentässä mistä alkaen haluat kotimaisten elokuvien esitysluvat lisättynä voimaan. Näemme järjestelmistämme jos olet jo Vuosilupa-asiakas, mutta asiasta on hyvä mainita erikseen. Muistathan ilmoittaa ajantasaisen oppilasmäärän, mikäli haet Yhdistelmälupaa koululle.

Huom! Yhdistelmälupa koskee ainoastaan julkisia, ei kaupallisia tahoja.

Jos asia jäi epäselväksi, soitathan meille tai laita viestiä niin katsotaan yhdessä miten toimimme tapauksessasi – Yhteystiedot

Elokuvat –sivuiltamme löydät hakukriteerein valikoimaamme kuuluvia elokuvia. Katalogi on koottu valikoidusti, sillä edustukseemme kuuluu kaiken kaikkiaan tuhansia kansainvälisiä elokuvia joista voit valita itsellesi sopivan. Kotimainen listamme on rajattu ja erikseen ilmoitettu, jota päivitämme aina kun muutoksia tapahtuu.

Elokuva-arkistostamme löydät lisää valikoituja kansainvälisiä elokuviamme. 

Jos mielessäsi on jokin tietty kansainvälinen elokuva ja haluat tarkistaa kuuluuko se lisenssiin, suosittelemme selaamaan esimerkiksi IMDb:stä kenellä on elokuvaan oikeus. Tämän tarkistat skrollaamalla elokuvan sivuilla “Production company” kohtaan ja jos löydät sieltä tai jakelijoista edustamamme tuotantoyhtiön, kuuluu se lisenssiin. 

Voit aina epäselvissä tapauksissa olla meihin yhteydessä, niin tarkistamme puolestasi kuuluuko elokuva edustukseemme. 

Kansainväliset uutuusjulkaisut ovat esitettävissä heti Suomen DVD, Blu-ray ja suoratoistopalveluiden julkaisupäivänä. 

Kotimaisten elokuvien ohjelmistolistaa päivitetään uutuuksienkin osalta.

Lisensoimme julkiset esitysluvat tilakohtaisesti eli käytännössä tässä tapauksessa Yhdistelmä- tai Vuosilupia lisensoidaan useampaan kaupungin rakennukseen. Ota meihin rohkeasti yhteyttä, jos haluat esimerkiksi oman kaupunkisi useampaan kouluun julkiset esitysluvat tai vaikkapa luvan kaupungin koululle, kirjastolle ja nuorisotalolle. Katsomme tällöin teille alennusta useamman tilan lisensoimiseen. 

Normaalisti 1-3 arkipäivää. Mahdollisina ruuhkakausina (marras-joulukuu) saattaa kestää kauemmin. Kun hakemuksesi on vahvistettu saapuneeksi ja hyväksytyksi, voit aloittaa esittämisen. Toimitamme lisenssitodistuksen kolmen viikon sisällä maksusuorituksen saapumisesta meille.

Mikäli et löytänyt vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä info@viihdepalvelu.com tai 0207436700.