Universal Pictures on yksi maailman suurimmista elokuvastudioista, joka on perustettu jo vuonna 1912. Se on vanhin Hollywoodin suurimmista elokuvastudioista. Sen tunnettuja elokuvia ovat mm. Jurassic Park -sarja, Dreamworksin animaatiot ja Fast & Furious -sarja.

Touchstone Pictures on yksi Disneyn omistamista julkaisuyhtiöistä, jonka julkaisut on kohdennettu alkuperäisen Disneyn animaatioita ja sarjoja varttuneemmalle yleisölle. Esimerkiksi Armageddon, Pearl Harbour ja Pretty Woman ovat Touchstone kuuluisia julkaisuja.

Hollywood Pictures oli myös yksi Disneyn omistamista tuotantoyhtiöistä, joka on tunnettu esimerkiksi M. Night Shyamalan elokuvasta Kuudes aisti. Hollywood Pictures lopetti toimintansa vuonna 2007.

Sony Pictures (entinen Columbia Pictures Entertainment) on amerikkalainen jättiyhtiö, jonka tunnetuimpia ja suosituimpia elokuvia ja franchising-tuotteita ovat mm. Karate Kid, Ghostbusters, Spider-Man, Jumanji ja Charlien enkelit.

Walt Disney Home Entertainment on kaikille tuttu jättiyhtiö, joka tuottaa paljon muutakin kuin jo vuosisata sitten tutuksi tulleita animaatioita. Disney tuottaa ja omistaa nykyään oikeudet mm. Star Wars -elokuviin.

Paramount Pictures on viidenneksi vanhin jäljellä oleva suuri Hollywood -studio, joka tuottaa elokuvia ja TV-sarjoja erittäin monipuolisesti eri markkinoille. Paramountin tunnettuja elokuvia on mm. Titanic, Transformers -sarja, Mission Impossible-sarja ja Forrest Gump.

WB eli Warner Bros on vuonna 1923 perustettu, nykyisin monikansallinen tuotantoyhtiö, joka tunnetaan yhtenä viidestä suurista Hollywood-yhtiöistä (Big Five). Warnerin tunnettuja elokuvasarjoja ovat mm. Batman, The Matrix, Sherlock Holmes, ja lukuisat Lego-elokuvat.

Vuonna 1980 perustettu Scanbox Entertainment on yksi Skandinavian suurimmista elokuvien jakeluyhtiöistä, joka julkaisee noin 30 elokuvaa vuosittain. 

Buena Vista Home Entertainment on Walt Disney Companyn jakeluyhtiö, joka hoitaa Disneyn kotiin tarkoitettujen elokuvatuotteiden jakelun, ts. Blu-ray, DVD ym. formaatit.

DreamWorks Animation on Universal Picturesin animaatiostudio, joka on tuottanut parhaiten menestyneitä animaatioelokuvia maailmassa: Shrek, Kung-fu Panda ja Kuinka koulutat lohikäärmeen.

Pixar Animation Studios eli yleensä vain Pixar, on ainoastaan tietokonetekniikalla animaatioita tuottava elokuvayhtiö. Sen suurimmat menestykset ovat Toy Story -sarja sekä uusimpina palkitut Soul ja Luca.