ULKOILMAESITYKSESSÄ ON TAIKAA

Corego Oy järjestää ulkoilmaelokuvanäytöksiä, jotka ovat todellisia elämyksiä ja jäävät ihmisten mieleen pitkäksi aikaa. Elokuvan keinoin voit tarjota elämyksiä vaikkapa paikkakuntasi asukkaille tai asiakkaillesi. Elokuva voi olla ulkoilmatapahtumasi päätarkoitus tai osana muuta ohjelmaa. Suunnittelitpa sitten tunnelmallista elokuvailtaa puistossa tai koko perheen drive-in-elokuvanäytöstä, sujuu tapahtuman järjestäminen ammattitaitoisten yhteistyökumppaneiden kanssa helposti. Apua saat elokuvanäytöksen teknisessä toteutuksessa, tapahtumaan sopivan elokuvasisällön etsinnässä ja tekijänoikeuslain edellyttämien esityslupien hankkimisessa.

COREGO ON ULKOILMAELOKUVANÄYTÖSTEN TEKNINEN ASIANTUNTIJA

Tapahtumien uudenlaisiin maksu- ja kulunvalvontaratkaisuihin erikoistunut Corego toteuttaa ulkoilmaelokuvatapahtumia ammattimaisin ottein asiakkaittensa tarpeet ja kohderyhmät huomioiden.

CoreGon toimitusjohtaja Hannu Elomaa kertoo heidän toimintatavoistaan seuraavasti: ”Teemme ulkoilmanäytöksen järjestämisen helpoksi asiakkaillemme. Huolehdimme kaiken tekniikkaan ja esitysvälineistöön liittyvän, kuten kankaat ja projektorit sekä äänentoiston lähetystaajuuksineen. Asiakkailtamme tarvitsemme ainoastaan tapahtuma-ajan ja -paikan sekä tietenkin sähkön.”

CoreGo tapaa suosia meluttomia tapahtumia. Drive-in-elokuvatapahtumassa tämä tarkoittaisi sitä, että elokuvan ääni välitetään katsojille FM-radiotaajuuden tai puhelimen verkkoyhteyden kautta. Autoissa elokuvan äänet kuullaan siis autoradiosta tai puhelimen kuulokkeista. ”Meluttomassa ulkoilmaelokuvatapahtumassa on positiivista se, että tapahtuman läheisyydessä asuvat välttyvät meluhaitalta. Tällöin vältytään myös melulupien hakemiselta”, kertoo Elomaa.

CoreGolla tunnetaan ulkoilmaelokuvanäytösten mahdollisuudet ja rajoitukset. ”Suosittelemme asiakkaillemme juuri heidän tapahtumaansa parhaiten soveltuvaa toteutustapaa valon määrä, sääolosuhteet ja ympäristö huomioiden. Esimerkiksi drive-in-elokuvanäytös antaa pelivaraa vaihtelevassa säässä. Kun katsojat voivat istua autoissaan, ei pienestä vesisateesta aiheudu häiriötä”, Elomaa kertoo.

Elokuvia voidaan esittää sekä suurilta näytöiltä että projektorin ja valkokankaan avulla. ”Screen-toteutus on siitä hyvä, että auringonvalo ei huononna katsojakokemusta. Toisaalta näyttötekniikalla ei ylletä valkokankaalla ja projektorilla saavutettavaan kuvalaatuun. Projektoritoteutus ulkoilmanäytöksessä on kuitenkin mahdollista vain pimeään vuorokauden aikaan, ja näin ollen ovat esimerkiksi iltanäytökset mahdollisia vasta elokuun loppupuolelta alkaen”, kuvailee Elomaa.

CoreGolla on tarjota tapahtumiin jopa 47 neliömetrin kokoisia valkokankaita, jotka mahdollistavat massiivistenkin ulkoilmaelokuvanäytösten toteuttamisen. Kaiutintekniikkaa on mahdollista saada jopa 200 hengen näytöksiin, ja jos asiakas tarvitsisi tätäkin enemmän kantavuutta, onnistuisi se CoreGon yhteistyöverkoston avulla.

OIKEA SISÄLTÖ TUKEE ONNISTUNUTTA ELOKUVATAPAHTUMAA

Elokuvasisällön valintaa ohjaavat tapahtuman tavoitteet, kohdeyleisö, teema ja myös tapahtuman ajankohta.

Valoisaan aikaan järjestettäviin näytöksiin saapuu usein katsojia aina vauvoista vaareihin. Tykättyjä sisältöjä ovat koko perheen elokuvat, varsinkin piirrosanimaatiot, jotka naurattavat niin aikuisia kuin lapsiakin. Kestosuosiosta vuodesta toiseen nauttii kaikkien rakastama Disneyn Leijonakuningas (1994).

Tapahtuman teemaa on mahdollista vahvistaa valitsemalla esimerkiksi halloween-juhlien elokuvaksi haamuja metsästävästä porukasta kertova Haamujengi (1984) tai kulttiklassikoksi muodostunut alkuperäinen Dracula (1931). Onkin hienoa, että teematapahtumien myötä vanhemmille elokuville löytyy uusia käyttötarpeita.

Auringon laskiessa perheen pienimmät jäävät kotiin ja elokuvien ikärajat nousevat. Suosituimmat elokuvagenret iltanäytöksissä ovat olleet jännitys, kauhu ja toiminta. Tapahtuman järjestäjän muistilistalle onkin hyvä lisätä tapahtuman ikärajavalvonnasta huolehtiminen. Lisätietoja elokuvien ikärajoista löydät Kavin sivuilta

ESITYSLUVAT JA ELOKUVASUOSITUKSET KÄTEVÄSTI ELOKUVALISENSSILTÄ

Elokuvan julkinen esittäminen edellyttää tekijänoikeuslain velvoittaman esitysluvan hankintaa. Lupa-asioissa sinua auttaa Elokuvalisenssi. Edustamme monia suuria kansainvälisiä elokuva- ja tuotantoyhtiöitä Suomessa tarjoten asiakkaillemme esityslupia tuhansiin huippuelokuviin. Meiltä saat myös suositteluja juuri sinun tapahtumaasi soveltuvista elokuvista.