Blogi: Kohti joulua – uudet ja vanhat jouluelokuvat osana juhlaperinnettä

Hei,
luet varmaan blogiamme ensimmäistä kertaa? Blogimme tavoitteena on tuottaa sisältöä kohderyhmillemme sekä opetus- ja kasvatuslähtöisiin että viihdelähtöisiin tarpeisiin. Tarjoamme mm. tekijänoikeustietoa, elokuvasisältölistauksia ajankohtaisiin ja keskeisiin teemoihin liittyen, uutisia sekä muuta elokuva-alaan liittyvää tietoutta. 

Olemme M&M Viihdepalvelu Oy ja edustamme ainoana alalle erikoistuneena yrityksenä Suomessa  kansainvälisesti suurimpia elokuva- ja levitysyhtiöitä ja heidän julkisia esitysoikeuksiaan (non-theatrical). Olemme toimineet alalla vuodesta 1991 ja tammikuussa yritys täyttääkin jo kolmekymmentä vuotta. Päätavoitteenamme on välittää tekijänoikeudellisesti kestävää huippuohjelmistoa ja niihin sopivia esityslupatyyppejä asiakkaillemme, eri kohderyhmien ja yleisöjen tarpeet huomioiden. Sama tavoite ohjaa meitä edelleen tänään ja huomenna. Haluamme kehittää kouluille ja oppilaitoksille elokuva- ja mediakasvatusta tukevia ratkaisuja jatkossa entistä enemmän. 

Monille vuoden odotetuin juhla on joulu, joka häämöttää jo kuukauden päässä. Ensimmäisessä blogitekstissä nostamme esiin vanhoja ja uusia  jouluklassikkoelokuvia, joihin julkiset esitysoikeudet on saatavilla kauttamme. 

Toivottavasti löydät näistä vaihtoehdoista sopivan elokuvan!

Vanhat klassikot

1. Rakkautta vain

Riemukkaassa elokuvassa tutustutaan suhteiden myötä- ja vastoinkäymisiin muutamaa viikkoa ennen joulua. Elokuvassa useiden henkilöhahmojen tarinat nivoutuvat yhteen. Elokuvaa tähdittävät useat huippunäyttelijät mm. Hugh Grant, Emma Thompson, Colin Firth, Liam Neeson ja Keira Knightley.

Voit esittää elokuvan Vuosiluvalla tai Kertaluvalla.

© Universal Pictures (2003) K-11, 135 min

Avainsanat: rakkaus, ystävyys, draama, joulu

2. Yksin Kotona

McAllisterin perhe pakkaa laukkunsa ja lähtee joulun viettoon Pariisiin, mutta jotain pientä jää kotiin, nimittäin kahdeksanvuotias Kevin. Kekseliäs poika ottaa ilon irti ajastaan yksin, ilman rasittavia sukulaisia. Tilanne muuttuu nopeasti, sillä naapurustossa liikkuu kaksi ilkeämielistä murtovarasta. Kevinin on paitsi pidettävä huolta itsestään myös puolustettava kotiaan. Yksin kotona on vauhdikas komedia, jonka jatko-osa Yksin Kotona 2 on myös mahtava  jouluelokuva.

Elokuvaan saatavilla Kertalupa.

© Twentieth Century Fox (1990) S, 103 min

Avainsanat: seikkailu, komedia, joulu, rohkeus.

3. Napapiirin pikajuna

Koko perheen riemukas animaatio kertoo kymmenvuotiaasta Steven-pojasta. Pojan kotiovelle ilmestyy maaginen juna, jota kutsutaan Napapiirin pikajunaksi. Hän saa kutsun kyytiin matkalle pohjoisnavalle! Tom Hanksin tähdittämä ja Robert Zemeckisin ohjaama jouluklassikko on kuvattu  häikäisevällä liikkeenkaappaustekniikalla, joka tekee jokaisesta hetkestä taianomaisen.

Voit esittää elokuvan vuosiluvalla tai Kertaluvalla.

© Warner Bros. (2004), S, 100 min.

Avainsanat: seikkailu, perhe-elokuva, animaatio, joulu

Uudet klassikot

1.Frozen

Toiveikas Anna lähtee jännittävälle matkalle yhdessä karskin erämiehen Kristoffin ja tämän uskollisen poron Svenin kanssa etsiäkseen sisarensa Elsan, jonka jäätävät taikavoimat ovat suistaneet kuningaskunnan ikuiseen talveen. Yrittäessään pelastaa valtakunnan Anna ja Kristoff kohtaavat matkalla vuoriston vaaroja, ankaria olosuhteita, vuorenpeikkoja ja hulvattoman hauskan lumiukon nimeltä Olaf.

Voit esittää elokuvan Vuosiluvalla tai Kertaluvalla.

© Walt Disney Pictures (2013) K-7, 102 min

Avainsanat: seikkailu, animaatio, joulu

2.Viisi Legendaa

Viisi legendaa kertoo joukosta sankareita, joista jokaisella on omat erityiset kykynsä. Kun ilkeä henki uhkaa valloittaa maailman herruuden, Joulupukin, Nukkumatin, Pakkasukon, Pääsiäispupun ja Hammaskeijun on ensimmäistä kertaa yhdistettävä voimansa suojellakseen kaikkien maailman lasten uskomuksia ja mielikuvitusta.

Voit esittää elokuvan Vuosiluvalla tai Kertaluvalla.

© Dreamworks Pictures (2012) K-7, 97 min

Avainsanat: seikkailu, animaatio, joulu, ystävyys, rohkeus

3.The Grinch

Grinch asuu kotiluolassaan seuranaan vain uskollinen koiransa. Joulun aikaan naapurikylän asukkaat häiritsevät Grinchin rauhaa. Asukkaiden jouluhössötyksestä aiheutuva meteli kasvaa vuosi vuodelta. Tästä ärsyyntynyt äkäpussi Grinch aikoo varastaa joulun. The Grinch pohjautuu Dr. Seussin tunnettuun lastenkirjaan. The Grinch on hauska ja lämminhenkinen tarina joulun hengestä ja sinnikkyydestä.

Voit esittää elokuvan Vuosiluvalla tai Kertaluvalla.

© Universal Pictures (2018) K-7, 85 min

Avainsanat: komedia, animaatio, joulu, kirjaan perustuva

4. Star

Pienikokoinen mutta rohkea aasi nimeltään Bo kaipaa elämää hänen päivittäisen kylän myllyn luona tekemänsä uurastuksen ulkopuolella. Yhtenä päivänä hän löytää rohkeuden murtautua vapaaksi, lähtien viimein unelmiensa seikkailulle. Matkallaan hän laittaa voimansa yhteen Ruthin, laumansa kadottaneen rakastettavan lampaan, sekä Daven, suuria tavoitteita täynnä olevan kyyhkysen kanssa. Bo uusine ystävineen, seuranaan myös kolme näsäviisasta kamelia ja joukko eriskummallisia tallieläimiä, seuraavat matkallaan tähteä, tullen samalla maailman mahtavimman tarinan – ensimmäisen joulun – epätodennäköisiksi sankareiksi.

Voit esittää elokuvan Vuosiluvalla tai Kertaluvalla.

© Sony Pictures (2017) K-7, 86 min

Avainsanat: kristillinen, evankeliumi, komedia, joulu

Kirjoittanut: Jaakko Saarela, vastaava tuottaja, Elokuvalisenssi

Top 20 elokuvat