Blogi: Elokuvahetki tuo kirjastokävijät yhteen 

Kirjastot tarjoavat lukuelämysten rinnalla julkisen tilan, joka toimii kohtaamispaikkana eri ikäisille ja erilaisissa elämäntilanteissa
oleville ihmisille. Sen lisäksi, että kirjastossa lainataan ja luetaan kirjoja, on se monelle myös tärkeä sosiaalinen kohtaamispaikka. 
Tiesitkö, että kirjastoissa järjestettävät elokuvatapahtumat on todettu hyväksi keinoksi lisätä vuorovaikutusta kirjaston asiakkaiden välillä?
Kiinnostus elokuviin toimii lukuharrastuksen 
lailla ihmisiä yhdistävänä asiana. 

 

Elokuva on hyvä keskustelunavaaja

Kirjallisuuden lisäksi voivat kirjastot ilahduttaa asiakkaitaan erilaisilla tapahtumilla. Hyviä kokemuksia on saatu kirjaston käyttäjille järjestetyistä
maksuttomista elokuvanäytöksistä. Esimerkiksi Helsingin Kallion kirjastossa jo vuodesta 2010 lähtien vauvojen vanhemmille säännöllisesti järjestetty BabyKino-elokuvatapahtuma on saavuttanut uskollisen kävijäkunnan. BabyKinon ideana on tarjota piristävä elokuvahetki vauva-arkeaan eläville vanhemmille ja heidän pienokaisilleen. Tämäntyyppiset tapahtumat voidaan nähdä ennen kaikkea kirjaston asiakkaita yhdistävänä toimintana: elokuvan
seuraamisen lomassa tulee jutusteltua samaa elämänvaihetta elävien ihmisten kanssa ja luotua uusia tuttavuuksia.

Elokuvan ympärille rakennetut tapahtumat sopivat järjestettäväksi vauvaperheiden lisäksi muillekin kirjaston kävijäryhmille, kuten eläkeläisille tai nuorisolle. Kirjastoon on jokainen tervetullut, ja kirjasto voi omalla toiminnallaan edistää kävijöittensä välistä positiivista vuorovaikutusta. Yhteinen elokuvahetki toimii hyvänä keskustelunavaajana luoden kohtaamisia ihmisten välillä. Tällaisilla ns. matalan kynnyksen tapahtumilla voidaan myös pyrkiä ehkäisemään ihmisten mahdollisesti kokemaa yksinäisyyttä ja syrjäytymistä.

 

Elokuvalisenssi helpottaa esityslupien hallinnointia

Yksityiskäyttöön tarkoitettujen elokuvien esittäminen julkisissa tapahtumissa on luvanvaraista. M&M Viihdepalvelun Elokuvalisenssi mahdollistaa
kirjastoille vaivattoman tavan hallinnoida tekijänoikeusasioita. Se toimii linkkinä elokuvayhtiöiden ja elokuvatapahtumaa järjestävän välillä tarjoamalla tekijänoikeuslain mukaiset esitysluvat. M&M Viihdepalvelulta voit hankkia sekä Vuosilupia että Kertalupia yksittäisten elokuvien esittämistä varten. Vuosilupa tekee elokuvatapahtumien järjestämisestä helppoa ja kustannustehokasta: voit esittää tuhansia huippuelokuvia rajattomasti 12 kuukauden ajan. 

 

M&M Viihdepalvelu auttaa sinua elokuvan valinnassa

Hyvä elokuva herättää katsojassa tunteita ja avartaa hänen maailmankuvaansa. Elokuvan koskettavuutta lisää se, että katsoja pystyy samaistumaan elokuvassa esitettyihin ihmiskohtaloihin ja löytämään tarinasta yhtymäkohtia omaan elämäänsä. M&M Viihdepalvelu voi ehdottaa juuri sinun tapahtumaasi ja yleisöllesi soveltuvaa teosta, olitpa sitten järjestämässä leffailtaa teini-ikäisille tai klassikkoelokuvanäytöstä varttuneemmalle väelle.
Ota yhteyttä M&M Viihdepalveluun

Tavataan Kirjastopäivillä 15.-17.6.2022

Olemme mukana näytteilleasettajana vuoden 2022 Kirjastopäivillä. Tervetuloa messuosastollemme jakamaan viimeisimmät kuulumiset ja keskustelemaan elokuvien julkisesta esittämisestä sekä elokuvasisällöistä. Nähdään Hämeenlinnan Verkatehtaalla!

Top 20 elokuvat